Verzorging & garantie wimperextensions

Garantie Wimperextensions 

Lovelyextensions geeft de cliënt binnen één week (binnen 7 dagen) garantie op de behandeling en de producten.

De garantie voor wimperextensions vervalt indien:
* De cliënt de wimpers heeft laten onderhouden door een andere wimperstudio.
* De cliënt aan de wimpers heeft getrokken of hevig in de ogen heeft gewreven.
* De cliënt andere producten dan door Lovelyextensions geadviseerd heeft gebruikt voor het onderhoud van de wimperextensions
* De cliënt de adviezen voor thuisverzorging van de wimpers, zoals beschreven in onze webshop niet heeft opgevolgd
* De cliënt de producten niet volgens de gebruiksaanwijzing heeft gebruikt.
* De cliënt makeup / mascara heeft gebruikt op de wimperextensions

Onderhoud Wimperextensions  Je natuurlijke wimperharen hebben een wimpergroeicyclus waarin ze groeien, rusten en uitvallen. Dit verandert niet door wimperextensions, dus binnen een week vallen de eerste wimperharen met extensions alweer uit. Afhankelijk van je voorkeur moet je dus na 2, 3 of 4 weken weer terug voor een refill.

Nazorg Wimperextensions  Het goed verzorgen van je wimperextensions is belangrijk voor de gezondheid en retentie van je wimpers. We leggen je in deze blog uit welke stappen je moet doorlopen om het langste plezier te hebben van je wimperextensions!

De duurzaamheid van je eigen wimperextensions heb je zelf in de hand! Met de onderstaande nazorg tips kun je ervoor zorgen dat je het beste uit je nieuwe set wimperextensions kan halen.

1 Zorg dat de wimperextensions niet nat worden binnen 24 uur na de behandeling Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wimperextensions niet nat worden binnen 24 uur na de wimperbehandeling. De wimperlijm heeft 24 uur nodig om volledig uit te kunnen harden. Indien de wimperextensions wel nat worden zullen de wimperextensions afbreken en/of loslaten. Houd ook rekening met vochtige weersomstandigheden zoals mist, regen en sneeuw.

2 Douche niet binnen de eerste 24 uur na de behandeling Douche niet met bijvoorbeeld een knot in binnen 24 uur na de behandeling. Door de stoomdampen hardt de wimperlijm niet goed uit en laten de wimperextensions los of breken ze af.

3 Wacht de eerste 24 uur met sporten Sport niet binnen de eerste 24 uur na de behandeling. Naast het feit dat het dan toch wel heel verleidelijk is om wel te douchen, maakt ook zweet dat de wimperlijm niet goed uithard.

4 Ga niet binnen de eerste 24 uur naar de sauna of zonnebank Stoom de eerste 24 uur na de behandeling niet. Ga niet binnen de eerste 24 uur na de behandeling naar de sauna, door de hitte kan de wimperlijm niet goed uitharden. Daarnaast kan je de eerste 24 uur niet naar de zonnebank, omdat de hitte (en eventueel water dat vernevelt wordt tijdens de zonnebank behandeling) de wimperlijm aantast.

5 Kijk uit met koken binnen de eerste 24 uur Let op dat tijdens het koken ook stoomdampen vrijkomen. Denk hierbij aan het openen van de oven en pannen die aan de kook zijn.

6 Wees de eerste 24 uur voorzichtig met de wimperextensions De wimperextensions zijn de eerste 24 uur na de behandeling het meest kwetsbaar. Het is dus raadzaam om tijdens deze periode het wimperborsteltje en make-up niet te gebruiken.

7 Vermijd rechtstreeks stromend water op de wimperextensions Zodra de eerste 24 uur na de behandeling voorbij zijn, kunnen de wimperextensions ‘gewoon’ nat worden. Zorg dat je tijdens het douchen de douchekop niet rechtstreeks op de wimpers zet. Hierdoor kunnen de wimperextensions in de war en zelfs losraken.

8 Droog de wimpers voorzichtig na het douchen Droog na het douchen het gebied rondom de ogen af met een handdoek door voorzichtig te deppen (niet wrijven). Door met een handdoek in bij de ogen te wrijven kunnen de wimperxtensions blijven haken in de handdoek en losraken. 

9 Borstel de wimperextensions in model Na het douchen kan het zijn dat de wimperextensions een beetje aan elkaar kleven. Met het meegegeven wimperbosrteltje kan je de wimpers los en in model borstelen. Je kan de wimpers ook met de haardroger op koude stand (3 seconde per oog) droog föhnen. 

Kan ik op vakantie met mijn wimperextensions?

Wij kunnen (bijna) geen beter gezelschap bedenken voor onze vakantie dan een set nieuwe wimperextensions. Blootstelling aan warmte en vocht kan de levensduur van je extensions íets verkorten, maar ook hier geldt: met goede verzorging is dat minimaal. Zonnebrand en wimperextensions gaan niet zo goed samen, omdat dit de lijm kan aantasten. Houd deze dus ver uit de buurt van je wimpers en ogen – maar waarschijnlijk was je dat toch al van plan …

Wimperextensions schoonmaken is een klusje dat soms nog een beetje wordt vergeten. Je hebt nu een set prachtige wimpers, dat is het belangrijkste toch? Hoe minder je eraan doet, hoe beter. Toch is het schoonmaken een belangrijke taak die je niet over mag slaan, in dit artikel een paar handige tips!

Wimperextensions schoonmaken is geen overbodige luxe

Er zijn nog veel vrouwen die denken dat als je de wimperextensions niet nat maakt en er niet aan zit, je langer kunt genieten van je wimperextensions. Maar niets is minder waar. Als je de wimperextensions niet schoonmaakt dan zorgt het vuil tussen je wimpers juist dat de extensions sneller uitvallen en daarbij kan niet schoonhouden van je wimpers uiteindelijk leiden tot ontstoken oogleden. Dit resulteert dan weer vaak in verlies van de natuurlijke wimpers.

Het begint vaak met “slaap” of dode huidcellen en talg dat vast gaat zitten in de wimpers. Dit wordt samen met de natuurlijke wimpers en de wimperextensions klontjes waardoor je wimpers schade zullen lijden. Zie hieronder hoe dat eruit ziet.

Hoe reinig ik mijn wimperextensions?

Elke dag komt er vuil van buitenaf (of je nu make-up gebruikt of niet) op je wimpers. Dit moet eraf gehaald worden zodat je wimpers schoon, mooi en gezond blijven.

Wat heb je nodig?

* Ik raad altijd een foamreiniger aan, omdat een foam reiniger antibacterieel is, verzorgt en hydrateert en echt echt goed tussen de wimperextensions het vuil verwijdert.
* Zacht kwastje (een speciaal kwastje krijg je als je een nieuwe set laat plaatsen).
* Föhn (koelste stand)

Wat te vermijden

* Hitte als je de wimpers droogt
* Reinigingsdoekjes en handdoeken, omdat de wimpers eraan vast kunnen haken
* Watjes, omdat er dan pluisjes vast kunnen gaan zitten in de wimpers
* Reinigingsproducten met olie

Reinigingsinstructies

* Bevochtig je wimpers grondig met water
* Met behulp van een zacht schuimende reiniger, masseer je zachtjes de wimperlijn. Vermijd wrijven, je moet niet het gevoel krijgen dat je tussen de wimperextensions zit of echt aan de wimperextensions zelf zit – de schuimende reiniger zal gewoon goed zijn werk doen door alleen te focussen op de wimperlijn.
* Spoel je wimpers voorzichtig af met veel water totdat al het reinigingsmiddel goed weggespoeld is.
* Zet je föhn op “cool”, houd de föhn op ongeveer 30 cm afstand, blaas omhoog en laat de wimpers voorzichtig drogen.
* Zodra de wimpers weer vol en droog zijn pak je het wimperborsteltje en kam de wimpers weer mooi uit elkaar. U kunt ze naar boven borstelen net als je zou doen met mascara – pas wel op dat je niet borstelt vanaf de lijmaanhechting, omdat je dan wimperextensions eruit kunt borstelen.